preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Logo OŠ Visoka

e-Twinning

SafetyNet

CENTAR IZVRSNOSTI

2017. 2018. 2019. 2020.

Pojektni dan 2017.

"I mi jedemo odgovorno!"

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Facebook škole

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 55
Danas: 4
Eko škola

Kućni red škole
Priloženi dokumenti:
7.etickikodeks.doc

Korisni linkovi

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2021./2022.
Autor: Mara Marasović Dundić, 4. 2. 2021.

 

 

 

 

 

 

Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2021./2022.

Prijava školskih obveznika vršit će se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis (link na kraju ovog obrascau vremenu od 8. do 17. veljače 2021.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenim na web stranici Ureda državne uprave SDŽ (www.dalmacija.hr) i web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

Više pod OPŠIRNIJE


Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2021./2022.

Prijava školskih obveznika vršit će se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis (link na kraju ovog obrasca) u vremenu od 8. do 17. veljače 2021.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenim na web stranici Ureda državne uprave SDŽ (www.dalmacija.hr) i web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

 

Školski obveznici su:

- djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015.
- djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca kojima je za šk.god. 2020./2021. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine" broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.

Učenik se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu odnosno upisnom području škole (matična škola), gdje se obavlja provjera spremnosti djeteta za upis (testiranje i liječnički pregled) sukladno dogovoru sa roditeljem.

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (produženi boravak ili neki drugi razlog) u postupku prijave, prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave djeteta Uredu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi u vremenu od 2. do 9. ožujka 2021. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta, Potrebna dokumentacija: OIB, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a u slučaju da roditelj iste nema, škola će ih pribaviti elektronskim putem.

Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj osim prijave online podnosi i zahtjev Uredu državne uprave na priloženom Obrascu 6. Mišljenje stručnog tima predškolske ustanove dostavlja osnovnoj školi prilikom dogovora o testiranju.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Uredu državne uprave na priloženom Obrascu 6. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

 

Za područje Grada Splita, zahtjev se upućuje na adresu:

Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije
Vukovarska 1
21000 Split

i/ili e-mailom: prosvjeta-kultura-sport@dalmacija.hr

Za odgodu upisa za šk.god 2021./2022. ne podnosi se zahtjev već je potrebno u prijavi online označiti: „najava za odgodu upisa“.

 

U obrascu možete odabrati željeni prvi strani jezik. Rano učenje prvog stranog jezika moguće je prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi već od prvog razreda osnovne škole. Odabrani strani jezik za koji se roditelj izjasni time postaje prvi obvezni jezik, a izbor drugog i trećeg stranog jezika odvija se u četvrtom razredu osnovne škole.

 

Link za prijavu:

https://www.dalmacija.hr/upisi/Odgovori_add.asp

 

 Priloženi dokumenti:
Obrazac_6_1.doc (68.00 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju